Inquiry
Form loading...
O meaola ninii e le mafai ona e vaʻaia o loʻo avea ma malosiaga fou i le togafitia o otaota

Tala Fou

O meaola ninii e le mafai ona e vaʻaia o loʻo avea ma malosiaga fou i le togafitia o otaota

2024-07-19

O le fa'aaogaina o tekinolosi fa'atekonolosi e togafitia ai otaota i le taulaga ma nu'u i tua e maualalo le fa'aaogaina o le malosi, maualuga le lelei, la'ititi o otaota totoe, fa'aoga faigofie ma le puleaina, ma e mafai fo'i ona maua le toe fa'aleleia o le phosphorus ma le toe fa'aaogaina o vai togafitia. I le taimi nei, ua faasolosolo malie ona atinaʻe tekinolosi microbial e avea ma auala aoga e foia ai faʻafitauli iloga o le siosiomaga e pei o le filogia o le vai.

O le vai ose punaoa taua e mana'omia mo le atina'e gafataulimaina o sosaiete. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le taulaga ma le alualu i luma o pisinisi, o le tele ma le tele o mea filogia e faigata ona aveese e ulufale atu i le siosiomaga o le vai masani, e aʻafia ai le lelei o le vai ma iu ai ina lamatia ai le soifua maloloina o tagata.

Fa'ata'ita'iga umi ua fa'amaonia ai e le mafai ona fa'amalieina mana'oga fa'aleaga vai o lo'o iai nei, o le su'esu'ega ma le atina'eina o tekonolosi fou ma aoga o le galuega autu lea o lo'o i ai nei.

Tekinolosi togafitiga microbial ua tosina mai ai le mafaufau o le tele o tagata atamamai i le fale ma fafo ona o ona tulaga lelei e pei o aafiaga filogia lelei, fua faatatau faʻatamaoaigaina maualuga o faʻalavelave faʻapitoa, maualuga microbial gaioiga, malosi tetee i le siosiomaga faʻalavelave, maualalo tau tamaoaiga ma toe faʻaaogaina. Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, o meaola ninii e mafai ona "ai le filogia" ua faasolosolo malie ona faʻaaogaina lautele i le fanua o le faʻaogaina o otaota.

WeChat picture_20240719150734.png

Tekinolosi microbial e iloagofie lelei i le togafitia o otaota i taulaga ma nu'u i tua

O le filogia o le vai e masani lava ona faasino i le leaga o le lelei o le suavai ma le faaitiitia o le aoga o le suavai e mafua mai i mea a tagata. O mea fa'aleagaga autu e aofia ai otaota malo, mea fa'aola aerobic, mea fa'aola, metala mamafa, mea'ai o la'au, acid, alkali ma suau'u mea ma isi vaila'au.

I le taimi nei, o togafitiga faʻaleaganuʻu masani a le vavaeeseina o mea filogia e ala i metotia faʻaletino e pei o le kalave sedimentation, coagulation clarification, buoyancy, centrifugal separation, magnetic separation, poʻo le suia o mea filogia e ala i vailaʻau e pei ole acid-base neutralization, chemical precipitation, oxidation-reduction, etc. .

Ae ui i lea, i totonu o nei auala masani, o fale togafitiga e faʻaaogaina auala faʻaletino mo le faʻaogaina o otaota e masani lava ona nofoia se nofoaga tele, e maualuga le atinaʻe ma tau faʻaogaina, maualuga le faʻaaogaina o le malosi, faʻalavelave faʻalavelave, ma e faigofie ona fulafula le palapala. O meafaigaluega e le mafai ona ausia manaʻoga o le maualuga maualuga ma le maualalo o le taumafa; metotia kemikolo e maualuga tau fa'agaioiga, fa'aaogaina le tele o vaila'au fa'afoma'i, ma e fa'aletonu lona lua.

O le fa'aaogaina o tekinolosi fa'atekonolosi e togafitia ai otaota i le taulaga ma nu'u i tua e maualalo le fa'aaogaina o le malosi, maualuga le lelei, la'ititi o otaota totoe, fa'aoga faigofie ma le puleaina, ma e mafai fo'i ona maua le toe fa'aleleia o le phosphorus ma le toe fa'aaogaina o vai togafitia. O Wang Meixia, o se faiaoga i le Inner Mongolia Baotou Light Industry Vocational and Technical College o loʻo galue i le bioengineering ma le suʻesuʻega o le siosiomaga mo se taimi umi, fai mai o tekinolosi microbial ua faasolosolo malie ona atinaʻe i se auala aoga e foia ai faafitauli iloga tau le siosiomaga e pei o le vai. filogia.

O tama'i meaola ninii e ausia vavega i le "fa'ata'ita'iga taua"

I le Tausaga Fou o le Tausaga o le Tiger, e manino pe a uma le kiona i Caohai, Weining, Guizhou. E faitau selau tui ua uliuli e sisiva malie i luga o le vaituloto. O vaega o kusi efuefu o nisi taimi e lele maualalo ma o nisi taimi e taaalo i le vai. E saosaoa ae egrets ma tuli manu i le matafaga, e faatosina mai ai tagata feoai e taofi. Matamata, pu'e ata ma vitio. O Weining Caohai o se vaituloto vaituloto masani ma le vaituloto sili ona tele i Guizhou. I nai tausaga ua tuanaʻi, faatasi ai ma le faateleina o le faitau aofaʻi ma gaioiga faifaipea a tagata, o Weining Caohai sa i ai i se taimi e mou atu, ma o le vai na avea ma eutrophic.

WeChat picture_20240719145650.png

O le au taʻitaʻia e Zhou Shaoqi, Sui Peresetene o le Iunivesite o Guizhou, ua manumalo i se taimi umi faafitauli le mafai ona foia i le fanua o suʻesuʻega denitrification biological i le lalolagi, ma faʻaaogaina ma le poto microbial denitrification tekinolosi e tuuina atu Caohai se lisi fou o le olaga. I le taimi lava e tasi, na faʻalauiloaina foi e le au a Zhou Shaoqi le faʻaogaina o tekinolosi fou ma inisinia i fanua o otaota i le taulaga, suauʻu faʻamamaina otaota, lapisi lapisi ma otaota i nuʻu, ma ausia taunuuga ofoofogia i le puleaina o le filogia.

I le 2016, o le vai uliuli ma le manogi o Xiaohe ma Leifeng Rivers i Changsha High-tech Zone na tosina mai ai faitioga. Hunan Sanyou Environmental Protection Technology Co., Ltd. faʻaaogaina le vai microbial activation system e faʻaumatia ai le faʻafitauli uliuli ma le manogi i le Vaitafe o Xiaohe i le na o le tasi ma le afa masina, faʻaigoaina tekinolosi microbial. "E ala i le faʻamalosia lelei o meaola ninii vai ma mafua ai ona faʻaauau pea ona faʻateleina i le tele o numera, matou te toe faʻatulagaina, faʻaleleia ma faʻaleleia le faʻaogaina o meaola faʻanatura vai ma toe faʻafoʻisia le gafatia o le faʻamamaina o le tino o le vai," o le tala lea a Dr. Yi Jing o le kamupani.

Faʻafuaseʻi, i le West Lake Garden o Changhai New Village, Yangpu District, Shanghai, i totonu o se vaituloto e ufitia e le tele o algae lanumoana, o le vai palapala lanu meamata lanumeamata na liua i se vaitafe manino mo iʻa e aau ai, ma le lelei o le vai o le vaituloto. na suia mai le leaga nai lo le Vasega 5 i le Vasega 2 po'o le 3. O le mea na faia ai lenei vavega o se tekonolosi fa'afouina na fausia e le Siosiomaga Fou Technology Team a Tongji University - le vai microbial activation system. O lenei tekinolosi ua faʻaaogaina foi i le 300,000-square-meter Haidong Wetland toe faʻaleleia ma faʻamamāina galuega i le talafatai i sasaʻe o le Vaituloto o Dianchi i Yunnan.

I le 2024, ua faʻalauiloa e loʻu atunuu le tele o faiga faʻavae e aofia ai le faʻaogaina o otaota e faʻalauiloa ai le faʻaogaina o punaʻoa otaota. Ua fa'atuputeleina le gafatia e fa'amama otaota i tausaga ta'itasi, ma ua fa'atupula'ia fo'i tupe fa'afaigaluega i le fa'aogaina o otaota vale i fale gaosimea. I le taimi nei, faʻatasi ai ma le suiga o le faʻasaienisi ma tekinolosi ausia ma le tulaʻi mai o le tele o kamupani faʻatautaia o le siosiomaga faʻapitonuʻu i totonu o le lotoifale, o le a faʻaaogaina tele le faʻaogaina o otaota microbial i vaega eseese e pei o le fausiaina, faʻatoʻaga, felauaiga, malosi, petrochemicals, puipuiga o le siosiomaga, taulaga. laufanua, fa'ato'aga fa'afoma'i, ma isi.